Mobilblogga med WordPress och Flickr

Flickr and WordPress, a perfect match
Flickr and WordPress, a perfect match

För de som vill blogga via sin telefon finns det en mycket enkel lösning, skaffa en iPhone och installera WordPress for iPhone. Men nu är det inte alla som har en iPhone och även med en sådan vill man ibland ha en enklare lösning. Om du exempelvis bara vill mobilblogga en bild snabbt och smidigt, så vore det perfekt om det gick att helt enkelt eposta den bilden och få den att automatiskt komma upp på bloggen.
Det finns en sådan lösning för bloggar på wordpress.com, med funktionen Post by email. Tyvärr finns det inte för wp-org-bloggar (även om Matt antyder att det kan vara på gång).

Det finns ett inbyggt sätt att blogga via email för wordpress.org-bloggar, men det är krångligt och det stöder inte bilder.

Det är här Flickr kommer in i bilden, man kan eposta bilder till sitt flickr-konto och låta dem automatiskt hamna på en blogg.

Så här gör du:

  1. Skaffa ett flickr-konto
  2. Logga in till ditt nya flickr-konto och lägg till din blogg
  3. Gå till sidan för att ladda upp via epost, där får du en hemlig epostadress för att ladda upp bilder antingen bara till flickr eller direkt till din blogg (bilderna kommer förstås att hamna på flickr också). Du kan välja hur stora bilderna ska bli och hur de ska placeras i blogginläggen. Tyvärr kan man inte välja bredd helt fritt, utan det är 100×75, 240×180 eller 500x375px som gäller.
  4. Prova. Ta en bild och maila den till din hemliga epostadress och se om den dyker upp på bloggen. Glöm inte att aktivera xmlrpc-protokollet i admin-panelen.
Blogga via Flickr
Blogga via Flickr

3 svar på ”Mobilblogga med WordPress och Flickr”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *