WordPress kickstart

Det går ganska fort att installera WordPress. Med ett enkelt bash-script går det ännu fortare.
Så här gör jag för att installera en ny WP-sajt på min gentoo-server med nginx som kör i en virtualbox-image på min Macbook Pro.

Scriptet laddar hem senaste nightly build av WordPress, packar upp den, skapar en ny virtual host, skapar databas och användare samt modifierar wp-config.php. Efter det behöver jag bara lägga in det nya host-namnet i /etc/hosts och sajten är uppe.

Unable to display content. Adobe Flash is required.

7 svar på ”WordPress kickstart”

    1. Har funderat på att skapa ett liknande script men mina kunskaper i bash-scripting sträcker sig inte så långt och jag har inte orkat läsa mig till ännu så jag tänkte att jag kanske kan manipulera ditt script för att få det att fungera som jag vill 🙂

  1. Jag tycker du kan automatisera skapandet av kontot i WP också. Antagligen vill du bara använda det där för testsajter och då är det så gott som alltid samma admin-konto, lösen och mail du vill använda. In med domännamnet i hosts gör du med en enkel sudo echo ”127.0.0.1 mamma.com” > /etc/hosts .

    Det skönaste med skript är att man får kontroll på vad som händer och man utesluter den mänskliga fel-faktorn.

    1. Skapandet av kontot i WP kan jag automatisera också, men jag känner att jag inte spar mycket tid där, och jag gillar det steget, något som inte ska underskattas 🙂
      Scriptet körs inte på samma server som hosts-filen, därav det manuella steget (även om det förstås skulle gå att lösa i det här fallet, svårare om jag hade lagt detta på en extern vps eller liknande).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *